Inici » Activitats, Arxiu Audiovisual, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

Lluís Calvo a l’Arxiu Audiovisual De Pensament, Paraula i Obra

30 setembre 2014 Sense Comentaris

Reprenem la publicació de l’Arxiu Audiovisual De Pensament, Paraula i Obra recordant la visita del poeta Lluís Calvo, el 15 de desembre de 2011, en el marc de la 18a edició del cicle “De Pensament, Paraula i Obra” organitzat per l’Aula de Poesia de Barcelona i el Districte d’Horta-Guinardó. L’acompanyava el president de l’Aula de Poesia, Jordi Virallonga.

Nascut a Saragossa el 1963, Lluís Calvo va estudiar Geografia, però treballa en el camp de la gestió cultural. A banda de la creació literària, col·labora habitualment en mitjans de comunicació i en revistes culturals. La seva poesia oscil·la entre l’experimentació, l’avantguarda i la renovació de la tradició simbolista i realista.

En els últims anys la seva veu ha guanyat una posició central en la poesia catalana i els últims llibres han gaudit d’un reconeixement unànime de la crítica i una atenció creixent per part de les generacions més joves. D’entre els seus nombrosos premis, assenyalem els tres darrers: la Flor Natural als Jocs Florals de Barcelona (2002) per El buit i la medusa, el Rosa Leveroni (2007) per Cent mil déus en un cau foscel Vicenç Andrés Estellés (2009) per Col·lisions, i el Premi Crítica Serra d’Or de poesia 2012 amb Estiula. El seu darrer poemari és Llegat rebel.

La seva obra en el terreny de la ciberpoesia es pot consultar al web Epímone i Daltabaix poètic!.

Us deixem amb un fragment de  “Mercabarna”, un dels poemes que va llegir per nosaltres, i que va escriure a quatre mans amb Jordi Valls (Última oda a Barcelona, Garúa, 2008). A l’Arxiu en podreu trobar més:

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.