Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Monogràfics, Novel·la barcelonina, Novetat

Tricentenari 1714-2014 (II)

20 setembre 2014 Sense Comentaris

El setge de Barcelona

de François Marie Arouet, Voltaire.

versió catalana, Antoni-Lluc Ferrer. Palma (Mallorca) : Documenta Balear, 2004.  Demaneu la reserva d’aquest document.

EI setge de Barcelona (1775) és un dels últims «contes filosòfics» de Voltaire. L’autor hi aborda la història de Jenni, un jove anglès que durant la Guerra de Successió participa en l’assalt a Montjuïc, on és fet presoner per les forces felipistes. Però quanla Inquisició està a punt de cremar-lo es produeix un petit miracle. Aleshores comença una agitada cavalcada que portarà el lector al Nou Món i el retornarà al vell continent després d’haver assistit a un diàleg filosòfic contra l’ateisme.

François Marie Arouet (París, 21 de novembre de 1694 – 30 de maig de 1778), dit Voltaire, fou un escriptor i filòsof francès del Segle de les Llums. Va marcar el segle XVIII i va ocupar un lloc particular a la memòria col·lectiva dels francesos. Amb ell s’inicia la figura de l’intel·lectual engatjat al servei de la veritat, de la justícia i de la llibertat de pensament. Fou elegit membre de l’Acadèmia francesa el 1746. Símbol de la Il·lustració, cap de fila del partit filosòfic, el seu nom resta associat al seu combat pel progrés i la tolerància i contra «la infàmia».

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.