Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Monogràfics, Novel·la barcelonina, Novetat

Tricentenari 1714-2014

13 setembre 2014 Sense Comentaris

Victus

d’Albert Sánchez Piñol.

Barcelona :La Campana, 2012. Demaneu la reserva d’aquest document.

Victus és una novel·la de ficció històrica de l’escriptor català Albert Sánchez Piñol publicada l’any 2012 per l’editorial La Campana. L’obra es basa en una biografia fictícia del tinent coronel navarrès Martín de Zubiría i Olano. A la biografia fictícia, Zubiría, amb 98 anys, narra just abans de la Revolució Francesa, les seves memòries com a ajudant reial del tinent mariscal Antonio de Villarroel durant la Guerra de Successió Espanyola, especialment durant el Setge de Barcelona (1713-1714).

Escrita originalment en castellà, ha estat traduïda al català per Xavier Pàmies l’any 2013. La Diada de Sant Jordi de 2013 va ser el llibre més venut, tant en català com en castellà.Des de la seva publicació en castellà l’octubre de 2012, la novel·la va vendre més de 150.000 exemplars en data de 2 de maig de 2013, i se’n van vendre els drets de traducció al rus, alemany, holandès, italià, portuguès, francès i coreà. L’editorial Harper Collins va comprar els drets d’autor del llibre per publicar l’obra traduïda al mercat anglosaxó. El 2014 n’havia venut més de 200.000 exemplars en castellà i català i actualment està enllestint la seva continuació, Vae Victus.

Opinions hi ha de tots tipus. Hi ha lectors que han dit que els va semblar massa exhaustiu o massa detallista, mal documentat i fins i tot excessiu…  i altres que esperaven més.

Una lectora comenta : “Explica les relacions entre Castella i Catalunya que continuen de plena actualitat. Una part important de la novel·la remarca la relació mestre-deixeble, que després vaig veure que també tractava a la Pell freda. No podria triar cap fragment però si tens el llibre a les mans destacaria les pàgines 257-262 i un resum de la història de Catalunya 123-131, explicada pel Martí Zuvíria”. després de llegir-lo sempre que puc vaig pel carrer Villarroel i he decidit que el 11 de setembre faré el meu propi homenatge anant amunt i avall pel carrer.”

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.