Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…. Paraules emmetzinades

29 setembre 2014 Sense Comentaris

Paraules emmetzinades/Maite Carranza. Barcelona: Edebé, 2010

Paraules emmetzinades/Maite Carranza eBiblio

Maite Carranza va nèixer a Barcelona l’any 1958. És llicenciada en Antropologia, va ser professora de llengua i literatura d’Ensenyament Secundari. Ha publicat més de 40 obres de narrativa juvenil i infantil, que comprenen novel·les, contes i col·leccions seriables. Al 1999 va publicar la seva primera novel·la per adults: Sin invierno. Ha guanyat els següents premis, Critica Serra d’Or, Folch i Torres, Joaquim Ruyra, Edebé infantil  i juvenil, Protagonista Joven i Cervantes Chico.

Paraules emmetzinades  va ser publicada el 2010 i va guanyar el Premi Crítica Serra d’Or de Literatura Infantil i Juvenil i el Premi Nacional de Literatura Infantil i Juvenil de les lletres espanyoles. La història quan el sotsinspector Salvador Lozano està a punt de jubilar-se però abans vol acomiadar-se de la família de la Bàrbara Molina, que és una noia que porta  4 anys desapareguda en estranyes circumstàncies.

Els escenaris de la novel·la es centren en l’Eixample, però també tenen un petit protagonisme Ciutat Vella, Les Corts, Sant Martí i Sarrià-Sant Gervasi.

En definitiva, es tracta d’una novel·la policíaca adreçada al públic juvenil, que parla dels abusos a menors.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.