Inici » Ateneu Barcelonès, Autor del mes, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

Autora del mes: Care Santos II

26 juliol 2014 Sense Comentaris

Desig de xocolata

de Care Santos

Barcelona : Planeta, 2014. Demaneu la reserva d’aquest document.

Premi Ramon Llull 2014.

L’escriptora Care Santos (Mataró, 1970) és la guanyadora del Premi de les Lletres Catalanes Ramon Llull 2014, per la seva novel·la Desig de xocolata. L’obra publicada en català es traduirà més endavant en castellà i francès.

L’autora defineix aquesta novel·la com emocional i explica que “ja feia temps que la tenia al cap”, tot i que finalment l’ha escrit “en molt poc temps”. El motiu que l’ha portat a escriure sobre la xocolata, afirma, és que “de seguida evoca els millors moments de la nostra vida”, sense oblidar que aquesta “oferia una excusa perfecta per parlar de la història”.

Una història que tracta la xocolata a la ciutat de Barcelona, mitjançant un objecte molt relacionat amb aquest món. Tot s’inicia quan una xocolatera de porcellana blanca es trenca, fet que dóna peu a conèixer tres dones de tres èpoques diferents que també divideixen el llibre en tres parts, i que tenen un vincle sentimental amb aquest objecte.

L’autora revela que “parlar de les coses petites” l’ajuda a “parlar de les coses més grans”, i que fer-ho a través de l’explicació de la història dels objectes “és una dèria personal” que es pot trobar en moltes de les seves novel·les. Font: Sergi Ferioli | Actualitzat el 30/01/2014.

Desig de xocolata és la història de tres dones unides en el temps per la seva passió per la xocolata.  Un recorregut per la història d’aquest plaer des de la seva arribada a Europa fins als nostres dies.

Aquí teniu el primer capítol en pdf i el booktrailer del llibre

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.