Inici » Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Poesia

Figures poètiques als murs de la ciutat

22 juliol 2014 Sense Comentaris

El maig de l’any passat el Districte de Les Corts va engegar un projecte que buscava instaurar un recorregut literari per diversos indrets dels seus barris. Amb el nom de Murals literaris, la idea pretenia dignificar espais oblidats o degradats del territori a través de l’art urbà i, alhora, recordar i apropar a la ciutadania algunes de les figures més representatives de les lletres catalanes.

Mercè Rodoreda i Salvador Espriu van ser els dos primers retrats duts a terme pels artistes de Toisestudio a la cruïlla dels carrers Numància i Anglesola. Enguany, el districte ha volgut rememorar el primer Festival Popular de la Poesia Catalana que va tenir lloc a l’antiga sala de boxa Price el 1970, coneguda per aquest motiu amb el nom del “Price dels Poetes”. A aquella trobada de fa quaranta-quatre anys van assistir una vintena d’autors, entre els quals els cinc que el districte ha volgut ara recordar: J. V. Foix, Rosa Leveroni, Gabriel Ferrater, Josep Palau i Fabre i el poeta de qui ens trobem en plena celebració del centenari del seu naixement, Joan Vinyoli.

L’obra la podeu contemplar a l’encreuament dels carrers Felipe de Paz amb Benavent del barri de Les Corts en un mur amb una superfície de 240 metres quadrats. I la propera intervenció d’aquest Murals literaris està prevista per a inicis del 2015.

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.