Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Novetat

Dos taüts negres i dos de blancs, de Pep Coll guanya el XLIII Premi Crexells

28 juny 2014 Sense Comentaris

Dos taüts negres i dos de blancs

de Pep Coll

Barcelona : Proa, 2014. Demaneu la reserva d’aquest document.

Dos taüts negres i dos de blancs, de l’escriptor Pep Coll ha estat escollida l’obra guanyadora del Premi Crexells de l’Ateneu Barcelonès, creat l’any 1927, que enguany celebra la seva 43ena edició. Els socis i sòcies d’aquesta institució i els lectors del Consorci de Biblioteques de Barcelona i de les Biblioteques Públiques de Catalunya han votat aquesta obra com la millor novel·la catalana publicada l’any 2013.

El jurat compost per Ramon Pla i Arxé, Carme Arnau, Pilar Argudo, Ricard Ruiz i Xavier Pla, presidit pel vicepresident primer de l’Ateneu Barcelonès, Lluís Reales (2011-2014), va seleccionar les següents obres com a les tres millors novel·les en català publicades el 2013: Dos taüts negres i dos de blancs, de Pep CollLes cròniques del déu coix, de Joan-Lluís Lluís; i Licantropia, de Carles Terès.

Un any més, han participat en la votació els lectors dels clubs de lectura de les Biblioteques Públiques de Catalunya i del Consorci de Biblioteques de Barcelona, que juntament amb els socis de l’Ateneu, han escollit l’obra guanyadora.

A més, l’Ateneu Barcelonès ha informat activament a través del Bloc Crexells de totes les novetats relacionades amb el premi. Un portal de participació on s’ha anat incorporant la informació sobre les novel·les, els autors i la resta d’esdeveniments. De nou, l’objectiu ha estat impulsar la participació i fer del Bloc Crexells un espai de foment de la lectura i de difusió de les principals obres de la novel·la catalana contemporània.

L’acte de celebració i entrega, la Revetlla Literària, es va iniciar a les 20 hores amb la benvinguda del president de l’Ateneu Barcelonès, Jordi Casassas i el parlament del conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell. Seguidament, la vicepresidenta primera de l’Ateneu, Patrícia Gabancho, va proclamar el nom del guanyador i va fer entrega del guardó. La periodista Gemma Ruiz va entrevistar en públic al guanyador del premi.

Per finalitzar la festa el públic assistent va degustar la famosa coca Crexells, cava i va gaudir de l’actuació musical del grup App Trio, format íntegrament per destacats estudiants de l‘Escola Superior d’Estudis Musicals del Taller de Músics, que van tocar un recorregut pels millors standards de jazz de tots els temps.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.