Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina

L’any de la plaga: Etapa 4

18 juliol 2014 Sense Comentaris

La següent etapa de la ruta és el carrer Santa Albina, la casa de la Dolors. La Dolors és la noia que li presenta al Víctor una de les seves companyes de feina, i el motiu principal que el nostre protagonista arribi al barri del Carmel.

   La distribució de les illes d’edificis no segueix cap ordre o pauta. Aquí hi ha carrerons estrets i més enllà unes escales que tresquen per entre les cases. Baranes, balustrades i excavadores. El minotaure es tornaria boig.
En pujar el carrer de Santa Albina ja estic totalment ubicat. Ens dirigim a la casa de la cantonada, d’un color blau pàl·lid, envoltada de pals de la llum i cables telefònics, com si fos el quarter general de la Gestapo.[Pàg 214]

CARRER SANTA ALBINA

El nom del carrer Santa Albina es va posar en homenatge a Maria Rosa Albià, propietària dels terrenys on s’obrí el carrer. Santa Albina era una verge santa màrtir de Cesarea de Palestina. Deci la feu decapitar i el seu cos, abandonat en una embarcació, arribà a la Campània, a Scouri, prop de Formia.
Font: Diccionari nomenclàtor de les vies públiques de Barcelona. Jesús Portabella. Ajuntament de Barcelona, 2010.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.