Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana… El port del nou mòn

13 juny 2014 Sense Comentaris

Xulio Ricardo Trigo és un novel•lista, poeta i escriptor que va néixer a Betanzos, província de La Corunya el 1959. L’any 1965 ell i tota la seva família se’n van anar a viure a València. L’any 1992 es va traslladar temporalment a Barcelona; però finalment va tornar cap a València. El 2005 va anar a viure a Tarragona. És col•laborador habitual d’alguns mitjans i ha treballat a El Temps, Diari de Barcelona, El Periódico de Catalunya, La Vanguardia o Serra d’Or. Des de l’any 1993 es dedica plenament a la literatura. Ha guanyat el premi Ausiàs March, el Maria Mercè Marçal, el Miquel de Palol i el Joanot Martorell, entre d’altres.
La història de la novel·la “El port del nou món” comença al segle XV, quan Barcelona necessita un nou port, la construcció del qual s’encarrega a l’enginyer Stassi d’Alexandria, que porta com a ajudant el cartògraf Lluís Esquiva. Marcel Roqueta, el fill del capatàs de l’obra es fa amic del cartògraf i junts decideixen anar en busca de l’esfera de plata del geògraf arab Al-Idrissi.
Els escenaris de Barcelona  que surten a la novel·la es centren al que avui és el Districte de Ciutat Vella. També tenen ampli protagonisme Siurana i Empúries.
En resum, es tracta d’una entretinguda novel·la història i d’aventures.

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.