Inici » Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

Poetes a la Primera Guerra Mundial

3 juny 2014 Sense Comentaris

Enguany es commemoren els cent anys de l’inici de la Primera Guerra Mundial. El 28 de juny de 1914 moria assassinat Franz Ferdinand, l’hereu al tron dels Habsburg, i s’encenia la metxa que acabaria amb la declaració de guerra d’Àustria a Sèrbia el 28 de juliol.

A la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda hem preparat una exposició de llibres que comença avui i s’allargarà el mes de juny. Hi trobareu assajos d’història, memòries, novel·les, còmics i pel·lícules que ens ajudaran a entendre millor aquesta guerra que va canviar el món.

També hi trobareu poesia: Guillaume Apollinaire, George Trakl, Rudyard Kipling, Wilfred Owen, Rupert Brooke, Sigfried Sassoon…  Molts poetes van anar al font, i no pocs hi van perdre la vida o la salut mental, en una experiència que els canviaria la manera de veure el món o els callaria per sempre.

històriahistoriapoesia

 

 

 

 

 

 

Guia temàtica d’història i relats personals

Guia temàtica de cinema, còmic i novel·la sobre la Primera Guerra Mundial

Guia temàtica de poetes a la Primera Guerra Mundial

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.