Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Còmic, Destacat, Novel·la barcelonina

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: Wake Up / Javier Rodríguez

23 juny 2014 Sense Comentaris

Wake up = Despierta / Javier Rodríguez.- Barcelona: Glénat, 2002.

En els còmics ambientats a Barcelona hi ha un tema que hi és recurrent, Barcelona com a destinació. Gent jove que ve a Barcelona per estudiar, o per replantejar-se la seva vida, o per llaurar-se un futur o… Totes les ciutats grans tenen aquesta atracció, hi ha molta gent, molt moviment, moltes oportunitats, i també l’oportunitat de ser un no-ningú, o algú tancat en si mateix.
En Mario ha arribat a Barcelona per acabar la seva novel·la, ha vingut de Gijón, i els detalls de perquè ha vingut els anirem descobrint. Aquí intenta concentrar-se en escriure alhora que intenta assolir una certa estabilitat sentimental, més aviat sense éxit. Va de Cristina, que amb prou feines té 20 anys i novio al que no pensa deixar, a Violeta, la pintora xicota del seu company de pis, d’un extrem a l’altre, com si estigués repetint la història de Gijón, però amb els papers intercambiats. A més a més una mena de psicòleg interior li comenta o critica algunes de les coses que fa.

De fons, els carrers de Barcelona, els bars, les nits, les discoteques i els pisos compartits, i tot el que realment suposen aquests pisos com a manera d’encarar la vida, o com un sistema d’allargar la juventut més enllà dels anys en que compartir pis és una necessitat sense alternativa.
Dibuix senzill, sense estridències però amb un gran sentit narratiu, contingut quan convé i espectacular quan toca, funciona sempre.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.