Inici » Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

Premi de Poesia Jocs Florals 2014

29 maig 2014 Sense Comentaris

La setmana passada, dins el marc de la Setmana de Poesia, va lliurar-se el El Premi de Poesia Jocs Florals, amb l’afegit del Premi Extraordinari Memorial 1714.

Melcion MateuEl guanyador dels Jocs Florals ha estat Melcion Mateu (Barcelona, 1971), amb el poemari Illes lligades, que es publicarà a la col·lecció Alabatre de LaBreu Edicions. Melcion Mateu  és autor dels poemaris Vida evident (Premi Octavio Paz 1998), Ningú, petit (2002) i Jardí amb cangurs (2005). També ha traduït al català autors com Siri Hustvedt, Michael Ondaatje o John Ashbery.

Marcel RieraEl Premi Extraordinari Memorial 1714 ha estat atorgat al poeta Marcel Riera (Barcelona, 1956), amb el poema Inventari de Montjuïc. Marcel Riera ha publicat, entre altres, els llibres Lluny (2006), L’edat del coure (2008), Llum d’Irlanda (Proa, 2012) i Versions de Bai Juy (2013). També és traductor d’autors anglesos com James Fenton o Philip Larkin. El 2007 va guanyar el premi Ciutat de Martorell i el 2011 el premi Carles Riba. Codirigeix la col·lecció de clàssics moderns ‘El Cercle de Viena’, de Viena Editorial.

Amb gairebé set-cents anys d’història, el Premi de Poesia Jocs Florals és un dels més antics d’Europa i un bon termòmetre del present de la creació poètica actual. Els “mantenidors” d’aquesta edició 2014 han estat Francesc Parcerisas, Antoni Vidal, Josep Piera, Simona Škrabec i Marc Romera.

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.