Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Còmic, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana: Barcelona de Kenny Ruiz

29 maig 2014 Sense Comentaris

Barcelona / Kenny Ruiz.- Barcelona: Dolmen, 2004.

No sembla un gran còmic, l’extensió és força reduïda, i el plantejament no és que sigui el més original del món. Tenim una protagonista de nom Cyan, com el color, fotògrafa aficionada que vol prosperar i per això deixa la seva Granada natal per venir a Barcelona. Com és normal arriba a Barcelona amb ganes de menjar-se el món, i com és normal s’emporta més d’un cop de porta de rebuig. Ens endinsarem en la Barcelona dels pisos compartits entre estudiants o quasi estudiants, que alternen feines, passions i relacions com es fa quan les persones es senten tremendament vives i amb poc passat i amb tot el futur per fer, i si s’encara amb il·lusió sembla que tot és possible. Veurem la il·lusió, els desenganys, la por, les corredisses, la sol·litud, l’eufòria, la por, la tristesa i l’alegria. I les nits de festa, la música, les discoteques i les relacions amb la gent, certament moltes coses per les relativament poques pàgines del còmic.

Amb aquesta obra Kenny Ruiz va aconseguir els premis a la millor obra, millor guió i autor revelació al Saló Internacional del Còmic de Barcelona l’any 2005. Potser una obra senzilla, o potser amaga alguna cosa més?

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.