Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…La rambla de Barcelona. Estudi d’una història urbana

23 maig 2014 790 views Sense Comentaris

La Rambla de Barcelona: Estudi d’una historia urbana. Barcelona: Dalmau, 2003

Si haguéssim de parlar d’un carrer emblemàtic de Barcelona, sense cap mena de dubte parlaríem de les Rambles. Ara bé, aquest passeig ha tingut una gran evolució fins arribar a ser com és ara i aquesta història ens l’ha  contat el professor, historiador i arxivista Manuel Arranz Herrero (Barcelona 1946-1990) al llibre La Rambla de Barcelona. Estudi d’una història urbana.

El llibre analitza els projectes i els canvis produïts a les Rambles relacionant-los amb cada època històrica fins el 1975 i a més té un pròleg de Joan Fuguet Sans i un epíleg de Josep Maria Huertas-Claveria.

Així coneixerem les Rambles amb muralles i sense muralles, les Rambles plenes de convents i amb la desamortització, els enfrontaments entre l’autoritat militar i el govern municipal per tirar endavant o no els diferents projectes per reformar-les i la discussió sobre els usos que ha de tenir.

En resum, es tracta d’un llibre per gaudir una bona estona descobrint la història de les Rambles.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...Loading...

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.