Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…La rambla de Barcelona. Estudi d’una història urbana

23 maig 2014 Sense Comentaris

La Rambla de Barcelona: Estudi d’una historia urbana. Barcelona: Dalmau, 2003

Si haguéssim de parlar d’un carrer emblemàtic de Barcelona, sense cap mena de dubte parlaríem de les Rambles. Ara bé, aquest passeig ha tingut una gran evolució fins arribar a ser com és ara i aquesta història ens l’ha  contat el professor, historiador i arxivista Manuel Arranz Herrero (Barcelona 1946-1990) al llibre La Rambla de Barcelona. Estudi d’una història urbana.

El llibre analitza els projectes i els canvis produïts a les Rambles relacionant-los amb cada època històrica fins el 1975 i a més té un pròleg de Joan Fuguet Sans i un epíleg de Josep Maria Huertas-Claveria.

Així coneixerem les Rambles amb muralles i sense muralles, les Rambles plenes de convents i amb la desamortització, els enfrontaments entre l’autoritat militar i el govern municipal per tirar endavant o no els diferents projectes per reformar-les i la discussió sobre els usos que ha de tenir.

En resum, es tracta d’un llibre per gaudir una bona estona descobrint la història de les Rambles.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.