Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Còmic, Destacat, Novel·la barcelonina

El misteri de la Sagrada Família

16 maig 2014 Sense Comentaris

El misterio de la Sagrada Familia / Alfredo Castelli; Giancarlo Alessandrini.- Valencia: Aleta.

És un fet, la Sagrada Família és una icona, a més a més de ser el monument més visitat de la ciutat ha esdevingut un símbol, el monument. Tant i fa que encara no estigui acabada i que tingui uns voltants que cada cop costen més de descriure (hi ha tanta gent que pràcticament no es veuen), és un lloc emblemàtic. A Nova York tenen l’Empire State Building perquè King Kong s’hi enfili i nosaltres tenim la Sagrada Família, si bé les pel·lícules de moment estan deixant tranquil el monument (veurem el que dura) en còmics no es pot pas dir que hagi passat el mateix.
Fa una pila d’anys un dels grups més surrealistes de superherois, la Doom Patrol (DC), va fer servir la Sagrada Familia com una mena de portal dimensional; més endavant el supergrup ClanDestine (Marvel), d’Alan Davis també van posar les torres com a fons, i el còmic de Batman que ja vam ressenyar aquí posava el cavaller obscur a la Sagrada Família, si més no a la portada.

Ens ho haurem d’agafar bé, i no demanar rigor històric, simplement entreteniment que és una cosa molt senzilla de dir però força més complicada d’aconseguir. Martin Mystère, una mena de detectiu-arqueòleg (una mica com Indiana Jones) ha de resoldre un misteri que enllaça la Sagrada Familia amb esdeveniments de fa poc més d’un segle, esdeveniments sorprenents i aventures trepidants, com sol ser la norma en els còmics italians (“fumetti”) de la casa Bonelli.

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.