Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat, Novetats bibliogràfiques

Biblioteca El Carmel – Juan Marsé: novetats barcelonines abril 2014

28 abril 2014 Sense Comentaris

Aquest mes d’abril us hem pogut oferir un munt de novetats, tant de l’Espai Barcelona com de la nostra especialització, novel·la barcelonina contemporània. Esperem que en gaudiu!

En volem destacar un parell. D’una banda Bajarí: històries de la Barcelona gitana, Bajarí és el nom amb el qual alguns gitanos van anomenar Barcelona, una paraula sense registrar per designar una ciutat invisible que fascina als ulls de qui la miren. A través de les històries d’algunes famílies d’artistes, aquest llibre ens descobreix el llegat del flamenc a Barcelona, un rastre que forma part de l’empremta de la ciutat malgrat que hagi estat ignorat per la historiografia més catalanista.

I en segon lloc destacarem també Apocalypse bébé: roman de Virginie Despentes. La diva destroy punk de les lletres franceses ens sorprèn amb una obra que oscil·la entre la sàtira social, la novel·la policíaca i l’idil·li lèsbic, un llibre en moviment, si voleu un road-book, que passeja des de Paris fins a Barcelona i ens acaba oferint el retrat d’una època.

Ah! un detall important és que de moment us en oferim l’edició original, ja que encara no hi ha traducció, així que aquells que us atreviu amb el francès animeu-vos i aprofiteu per practicar l’idioma! Très bonne lecture!!

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.