Inici » Biblioteca Montbau - Albert Pérez Baró, Destacat, General, Gènere negre, Novetat, Novetats bibliogràfiques

La biblioteca de Montbau recomana… “Muerte entre líneas” de Donna Leon

16 abril 2014 Sense Comentaris

Muerte_entre_lineasLa gran dama del crim, Donna Leon, ens presenta  Muerte entre líneas, títol de la vint-i-tresena obra de la sèrie de novel·la negra protagonitzada pel comissari Brunetti.
Aquest cop, Brunetti haurà d’investigar un greu delicte contra el patrimoni: la desaparició de diversos llibres antics de gran valor a una biblioteca de Venècia. Inicialment, el principal sospitós es un catedràtic de la universitat de Kansas, però aviat ha d’obrir una altra línia d’investigació ja que el suposat professor no existeix. Així, comença a investigar entre els usuaris habituals de la biblioteca, entre ells l’ex sacerdot Franchini o la comtessa Morosi-Albani dedicada al mecenatge. L’assassinat del senyor Franchini, però, representa un punt d’inflexió, ja que el que semblava un simple delicte contra el patrimoni, queda tacat de sang.
A Muerte entre líneas, Donna Leon s’ha inspirat en un fet real que va passar a la Biblioteca napolitana Girolamini. L’escàndol es va produir durant la primavera de 2012, quan es va produir el robatori de milers d’obres, entre elles obres centenàries d’autors com Descartes, Maquiavel, Galileu o Aristòtil. El mateix director de la biblioteca, amb una xarxa de 13 col·laboradors ha estat acusat d’un dels majors espolis a la cultura italiana.
Aprofitem per recordar-vos que Donna Leon aquest any es l’encarregada de fer el Pregó de la Lectura de Sant Jordi el proper dimarts 22 d’abril, a les 19 h, al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona. Donna Leon conversarà amb el periodista Óscar López sobre els valors de la lectura i sobre el conjunt de la seva obra.

I us informem que abans de què acabi el mes el tindreu disponible a la nostra biblioteca juntament amb altres novetats de gènere negre.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.