Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Monogràfics, Novetat

Cicle novel·les i novel·listes de la Primera Guerra Mundial: Els quatre genets de l’Apocalipsi

12 abril 2014 Sense Comentaris

Els quatre genets de l’ Apocalipsi

de Vicente Blasco Ibáñez

Madrid : Alianza Editorial, cop. 2011. Demaneu la reserva d’aquest document

Els quatre genets de l’ Apocalipsi és una novel·la de l’escriptor Vicente Blasco Ibáñez, publicada per primera vegada el 1916.

Es tracta d’una novel·la ambientada el 1914 a França i narra les vicissituds de la Primera Guerra Mundial. El punt de vista és el d’un natural d’un país neutral encara que clarament decantat pel costat francès dels aliats contra Alemanya. Causa de les seves diferències polítiques, dues famílies provinents d’un tronc comú, els Desnoyers i els Von Hartrott, s’enfronten. Després de la mort del patriarca, Julio Madariaga, els Hartrott se’n van a Alemanya i els Desnoyers a França. Les dues famílies acaben combatent en bàndols oposats en la Primera Guerra Mundial. La novel·la discorre àgilment pels escenaris dantescos d’una Europa trencada, sobre els desolats camps de batalla el gran vitalista que va ser Blasco fa bategar finalment, salvatge i invencible, el desig de viure.

La versió traduïda a l’anglès va ser el llibre més venut als Estats Units el 1919 , segons Publishers weekly. Això li va donar gran celebritat als Estats Units així com als països aliats, vencedors de la I Guerra Mundial. Aquesta traducció a l’anglès la va fer Charlotte Brewster Jordan.

Aquesta novel·la ha estat inclosa en la llista de les 100 millors novel·les escrites en castellà del segle XX.

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.