Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioreca del Carmel- Juan Marsé recomana ….. No em dic Raquel

5 maig 2014 Sense Comentaris

No em dic Raquel  / Josefa Contijoch.- Barcelona: Laia, 1989

Josefa Contijoch neix al 1940 a Manlleu  viu rodejada de lletres i paper, ja que  la seva família té una botiga  llibreria papereria i el seu pare regenta una impremta, llegeix tot el que li cau a les mans.
Estudia comerç i llengües, comença escrivint poesies, les primeres  les  escriu  en castellà pels anys 60 ; en Segimon Serrallonga  i l’Armand Quintana  a casa del Miquel Martí  Pol  la van convèncer  d’escriure en català.
 Comença a escriure poesia en català La corda de l’arpa i el coll de l’artista, premi Marisa Picó d’Alcoi, Orient Express, accèssit al premi ciutat de Tarragona publicats al volum Ales intactes  del 1996, acaba tocant quasi totes les tecles dels generes literaris, escriu narrativa infantil i juvenil: Marieta i el piMarieta i la nit , fa critica literària, assaig, autobiografia: Sense Alé, per altre canto ha traduït diverses obres entre elles  Com vaig  buidar la casa dels meus pares  de Lydia Flem, ha escrit a dues mans amb Enriqueta Mercadé  Receptes per estimar un llibre de cuina diferent  i té entre altres  les novel•les Potala , La dona liquada , Rímmel.
 No em dic Raquel és una novel•la  ambientada a Barcelona un juliol quan la ciutat funciona al ralentí, apareix un cadàver trossejat a l’abocador municipal d’escombraries.
 La investigació li ha tocat al comissari Bernardes, desconfiat, sembla que a qualsevol moment li pot sortir el mal geni, és un policia peculiar que  va passar uns anys a un  noviciat benedictí de Burgos a part del llatí li inculcaren hàbits quotidians d’aquests que forgen el caràcter de la persona.

 La Raquel, un persona  amb un sex-appeal potent i irresistible destacava entre totes, havia tingut relació amb les drogues,  quan estava viva havia  estat detinguda varies vegades i ara  un cop morta belluga telèfons importants.

L’Enric que no ha resolt la mort de la mare, es sent abandonat , minvat , és el veí de la Raquel, tímid, d’aspecte introvertit i fred , amb cara de nen  inofensiu captivà a la Raquel 

 La Toti , el seu marit és un important líder polític i home de negocis, coneix a la Raquel en una festa es sentiran atretes i de seguida es faran amigues íntimes

 La Raquel, la Toti i l’Enric no seran  un bon triangle. Aquesta novel•la explica molt bé com poden ser  de complicades les relacions humanes.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.