Inici » Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

Any Vinyoli

1 abril 2014 Sense Comentaris

Joan Vinyoli

El passat 19 de març es van presentar les activitats i el portal web de l’Any Vinyoli. A l’acte hi van ser presents el conseller de cultura, Ferran Mascarell, la directora de l’IEC, Laura Borràs, i el comissari de l’Any Vinyoli: el poeta Jordi Llavina.

L’objectiu principal de les celebracions és fer més propera l’obra d’un poeta que, tot i ser un referent per poetes com Enric Casasses, Perejaume o el mateix Llavina, no és prou conegut per la majoria de lectors. És per això que des de l’IEC s’aposta pel futur portant Vinyoli a les escoles, per on circularan diversos espectacles i on es farà arribar material pedagògic. També hi ha previst un vessant més acadèmic, amb un simposi que se celebrarà al desembre, i un altre de més lúdic, amb lectures, recitals i  concerts.

Aquest mes ja comença fort: Santa Coloma de Farners acollirà, del 4 al 6 d’abril, el primer festival de poesia ‘Domini màgic‘, amb actuacions de Maria del Mar Bonet i Perejaume, rutes literàries pel paisatge vinyolià, taules rodones, recitals, i activitats  infantils.

I per Sant Jordi, en col·laboració amb Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, podrem assistir a una lectura poètica subterrània al vestíbul de l’estació de Plaça de Catalunya (l’hora encara no s’ha concretat). Es combinarà la presència d’escriptors que reconeixen en Vinyoli una influència o un mestratge amb persones que vulguin afegir-s’hi.

Al seu torn, les Biblioteques de Barcelona us proposen un itinerari pel Sarrià de Vinyoli, que va viure al barri de les Tres Torres a partir de l’any 1950. La ruta visita el vell Sarrià per descobrir els temes i els escenaris que marcaren la poesia de Vinyoli.

Joan Vinyoli: passeig pel Sarrià poètic de l’Autor

Data: dissabte 26 d’abril i 17 de maig, a les 10h

Inici: Biblioteca Clarà (Dr. Carulla, 22-24)

Preu: 9 €

Inscripcions:  a la Biblioteca Xavier Benguerel (Av. del Bogatell, 17).

Cal tenir el carnet de biblioteques

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.