Inici » Ateneu Barcelonès, Autor del mes, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

autor del mes: Jaume Cabré II

22 març 2014 Sense Comentaris

Jo confesso

de Jaume Cabré

Barcelona : Proa, 2011. Demaneu la reserva d’aquest document

 Jo confesso és una de les més cèlebres novel·les de l’escripctor barceloní Jaume Cabré.

És com una llarga carta d’amor d’algú que ha hagut de jugar sol durant molts anys, entre llibres vells i secrets inconfessats; d’algú que ha estimat de manera incondicional; d’algú que se sent culpable d’una mort violenta, i d’algú que no entén el mal que recorre la història d’Occident. L’autor reflexiona sobre la idea del mal en la història de la humanitat a partir de la vida d’un personatge culte i molt intel·ligent nascut a la Barcelona de la postguerra.

Jo confesso ha estat distingida amb diferents guardons literaris: Premi de la Crítica 2012; Premi Crítica Serra d’Or 2012; Premi de Narrativa M.Àngels Anglada 2012; Premio La tormenta en un vaso 2012; i Premi Crexells 2012.

El llibre es va traduir el 2011 a dues llengües: l’alemanyDas Schweigen des Sammlers (El silenci del col·leccionista) per Kirsten Brandt i Petra Zickmann, i el castellàYo confieso (Jo confesso) per Concha Cardeñoso Sáenz de Miera. Posteriorment, s’ha publicat en italià Io confesso traduïda per Stefania Maria Ciminelli, en NeerlandèsDe Bekentenis van Adrià (La confessió d’Adrià) per Pieter Lamberts & Joan Garrit, en Polonès Wyznaję (Jo confesso) per Anna Sawicka. L’obra s’ha publicat també en francèsdanèsnoruechongarèsromanèsxinèsanglèsturc i portuguès.

Llista de les editorials europees responsables de les traduccions de Jo confesso: Destino (llengua castellana), Suhrkamp (Alemanya), Signatuur (Països Baixos), Rizzoli (Itàlia), Actes Sud (França), Marginesy (Polònia), Libri Könyvkiadó (Hongria), Turbine Forlaget (Dinamarca), Cappelen Damm (Noruega), Institute of Dialog and Communication (Albània), Tinta da China (Portugal), Homeward (Taiwan), Alef Yayinevi (Turquia), Ciela (Bulgària) i Azbooka (Rússia)

“Quan comences a llegir aquesta novel·la de Jaume Cabré, tens la intuïció que estàs davant d’una obra extensa però apassionant . Conté, des del meu punt de vista, les dues característiques més habituals de les seves novel·les: una trama complexa que resulta difícil de seguir per la seqüència de situacions que vénen i van, i tornen en el temps, i , uns extraordinaris personatges. Jo confesso, és la història d’un violí del segle XVII i la d’una confessió de records de tota una vida. És un relat que acaba sent un tractat sobre el mal, l’ambició i el fanatisme al llarg de la història de la humanitat. Personalment, Jaume Cabré, amb aquesta novel·la, se situa entre els més importants autors del panorama literari actual. Jo confesso té la qualitat literària i tots els ingredients necessaris que faran que amb el temps , es converteixi en tot un clàssic de la història de la literatura universal”. (Ana Gómez, llibretera de Libreria Dulcinea, Albacete)

T’agradaria llegir els comentaris que fan els lectors d’aquest llibre? clica aquí

Tu també ens pots deixar el teu comentari!

 

 

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.