Inici » Activitats, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

Aquest mes llegim a… Xavier B. Fernández

7 març 2014 Sense Comentaris

El proper dimarts dia 11 tindrà lloc la sessió de març del Club de Lectura de Novel·la Barcelonina de la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, com sempre a les 19h.

Aquest mes xerrarem al voltant de la novel·la El sonido de la noche d’en Xavier B. Fernández. L’escenari és la Barcelona de finals dels 5o, una ciutat gris i deprimida. El ritme astut, el suspens mantingut. Les dades històriques estrictes i curioses. I sobretot la novel·la conté una explosió de referències al jazz de l’època, que va viure el pas per la ciutat de gent com Thelonious Monk, Charlie Parker o Miles Davis.

Hi trobem també la història del mític Jamboree de la Plaça Reial de rerefons i és que, tal i com ens diu al seu blog en moebius77 el sonido de la noche debe leerse como un disco de beebop: su prosa se acelera, juega con onomatopeyas y sienta las bases para los diálogos y las acciones“.

 

D’altra banda, des de la Biblioteca El Carmel-Juan Marsé vam dedicar tot el mes passat a oferir-vos l’itinerari literari de la novel·la Negres tempestes, coincidint amb l’edició de la BCNegra 2014. Esperem que n’hagueu gaudit!

Així que avui també us farem cinc cèntims de la novel·la que vam llegir al Club el passat mes de febrer: La nena dels nou dits de la Laia Fàbregas. Dues germanes, una peculiar relació familiar amb els records i les fotografies, Barcelona durant el franquisme i la transició… però el que més sobta és que es tracti d’una traducció del neerlandès, que la trajectòria vital de l’autora l’hagi portat de les Belles Arts a la Literatura i de Barcelona a Utrecht i que s’hagi decidit a escriure en la seva llengua d’adopció.

Dues propostes ben diferents però ben interessants, bona lectura!

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.