Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana….La pell de la revolta

14 abril 2014 Sense Comentaris

Jordi Sierra i Fabra és un escriptor nascut a Barcelona l’any 1947. Resulta especialment conegut per la seva obra en el camp de la literatura infantil i juvenil. Té una obra molt extensa que abasta uns 400 llibres i ha obtingut molts premis. La pell de la revolta és una novel•la escrita el 2004 i va guanyar el premi Nestor Lujan de Novel•la Històrica.

La novel•la comença quan un nen pateix un accident a la fabrica de la Colònia Güell i per salvar-ho el mossèn fa una crida als treballadors per que donin la seva pell. Un dels que acudeix a la crida és l’Esteve Vidal. El seu germà, Ventura, acaba essent acomiadat de la fabrica i marxa a Barcelona a buscar-se la vida.

El llibre comença el 1905 a la Colònia Güell i acaba el 1913 a Barcelona. La Barcelona reflectida a la novel•la comprèn principalment els districtes de Ciutat Vella i l’Eixample i en menor mesura Sarrià-Sant Gervasi.

En definitiva, es tracta d’una novel•la històrica i social, que reflecteix uns temps convulsos a Barcelona

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.