Inici » Activitats, Biblioteca Horta-Can Mariner, Destacat, Novetat, Novetats bibliogràfiques, Teatre

La Biblioteca Horta Can-Mariner recomana…. Barcelona, ciutat de teatres

19 febrer 2014 Sense Comentaris

No és el primer llibre que parla de la vinculació de la ciutat de Barcelona amb el teatre, i de fet ja havíem recomanat en aquest mateix blog la lectura de Teatres de Barcelona: un recorregut urbà, dels arquitectes Antoni Ramon i Raffaella Perrone.

Ara, l’editorial Viena i l’ajuntament de Barcelona editen Barcelona, ciutat de teatres dels autors Carme Tierz  i Xavier Muniesa.

Un i altre llibre es complementen perfectament: si el primer tenia una estructura cronològica que ens servia per fer gairebé un itinerari històric, aquest darrer, no requereix d’una estricta lectura lineal, sinó que permet la consulta com si d’un diccionari es tractés: dóna referència de gairebé dos-cents teatres ordenats alfabèticament i això permet anar “tastant” i “saltant” entre les seves pàgines, segons interessi al lector. Molt ben documentat i amb un gran nombre de fotografies, ens condueix entre espais vells i nous, espais ja destruïts, substituïts o encara existents.

El seu caràcter exhaustiu fa d’aquest llibre una obra imprescindible per entendre la importància que el teatre sempre ha tingut en aquesta ciutat i que seria bo seguís tenint.

Carme Tierz és llicenciada en periodisme per la UAB i ha desenvolupat la seva carrera en l’àmbit del periodisme cultural i sobretot, en el de les arts escèniques. Col•labora a l’Institut de Cultura de Barcelona (ICUB)i al portal de crítica teatral recomana.cat. Ha estat vinculada a diferents publicacions especialitzades en teatre i actualment dirigeix la revista Entreacte, editada per l’Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC)

Xavier Muniesa, periodista especialitzat en la vida cultural de la ciutat, els seus paisatges i la seva història, ha estat director de les revistes Guia del Ocio Barcelona i Time Out Barcelona. És coautor del llibre de rutes per la ciutat Barcelona hora màgica i col•labora amb l’ICUB en la producció d’un butlletí electrònic sobre propostes culturals a la ciutat i, des de fa cinc anys, és redactor del Grec Festival de Barcelona.

Us convidem a venir a fer un tomb per Barcelona, ciutat de teatres de la mà dels seus dos autors el proper dimarts, 25 de febrer a les 19.00 hores a la sala d’actes Pep Montanyès de la Biblioteca Horta-Can Mariner

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.