Inici » Destacat, General, Gènere negre, Novetat

La Biblioteca de Montbau recomana … “Lluny d’aquí” de Jaume Benavente

26 febrer 2014 Sense Comentaris

Lluny d’aquí forma part de la col•lecció de novel•la criminal en llengua catalana Crims.cat.
L’ escenari de la novel•la, de fet, no és gaire lluny nostre; el conegut barri d’Horta cedeix el seu encant a una trama criminal molt acurada que hipnotitza el lector amb una atmosfera inquietant que va in crescendo pàgina a pàgina.
Jaume Benavente porta el gènere negre al seu terreny, defugint d’elements típics per a crear una novel•la d’intriga, propera, i amb tocs de denúncia social – la corrupció, la precarietat laboral i els problemes mediambientals hi són presents.
Aquest estil propi impregna el tarannà d’en Tomàs Darné, que malgrat tenir poc més de trenta anys, viu alienat per les circumstàncies i decebut per la societat. Després de fracassar com a periodista de successos i obligat a treballar com a taxista nocturn -un recurs que Benavente aprofita per a conduir al lector dins la personalitat sensible i obsessiva del protagonista- la mort d’un amic de la família el portarà a la cerca de respostes. Serà en aquest procés de descoberta i d’investigació, que transita pels racons més foscos de la ment humana, on es trobarà també a sí mateix.

Jaume Benavente i Cassanyes (Barcelona, 1958) és llicenciat en Belles Arts i ha treballat com a dibuixant, auxiliar de biblioteques , documentalista i conservador de museus, entre d’altres. És considerat un autor creador d’atmosferes, introspectiu i amb gran interès per la literatura de viatges. Autor d’una quinzena de llibres, ha estat guardonat amb diversos premis. El 2010 presentà la novel•la “El quadern de Nicolaas Kleen” l’inici d’una sèrie de narrativa negra al voltant de la inspectora de policia holandesa Marja Batelaar.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.