Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, Gènere negre, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

#BCNegra2014 Itinerari literari Negres tempestes: Etapa 7

24 febrer 2014 Sense Comentaris

Un cop arribats a aquesta etapa de l’itinerari ja haurem resolt el cas de l’assassinat del catedràtic d’història, però amb aquest epíleg que l’autora dedica al Camp de la Bota coneixerem el perquè d’aquest crim i l’origen de la sotsinpsectora Norma Forrester.

“L’entrada dels nacionals a la ciutat era imminent, però Senta encara no havia parit. Tossut com era, Jack es va negar a marxar sol cap a França. En caure Barcelona, els feixistes no van trigar a arrestar-lo i portar-lo a la Model. No s’hi va estar gaires dies. Tres o quatre, ningú no ho sabia del cert. Una matinada el van fer pujar a un camió, el van conduir al Camp de la Bota i Jack va saber que tot s’havia acabat. Davant de l’escamot d’execució, tremolant de fred i de por, però també d’odi i de ràbia, va fer el darrer inventari de les poques coses que a la seva vida havien valgut la pena en un intent de mantenir el seny.” -> pàgina 247

El Camp de la Bota està situat al límit de Sant Adrià de Besòs amb el districte barceloní de Sant Martí, a prop del quarter militar castell del Camp de la Bota. Fou un barri de barraques, avui ja desaparegut que va allotjar famílies vingudes d’arreu per trobar feina  durant l’època de l’Exposició Internacional de 1929. Es va fer tristament famós durant la Guerra Civil i la postguerra perquè al Camp de la Bota s’hi executaren prop de dos milers de presoners de guerra.

Durant la dècada de 1950 la població del barri de barraques va anar creixent amb la immigració fins que l’any 1970 hi havia prop de 800 barraques i 5000 habitants, majoritàriament d’ètnia gitana. Progressivament es va traslladar a les famílies del Camp de la Bota cap al Barri de la Mina i actualment l’antic emplaçament ha quedat dins del territori habilitat per les obres de construcció del Fòrum de les Cultures..

Font del text i de la imatge: Viquipèdia. La fotografia és d’Aronu.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.