Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, Gènere negre, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

#BCNegra2014 Itinerari literari Negres tempestes: Etapa 3

10 febrer 2014 Sense Comentaris

S’ha trobat el cos d’un catedràtic d’història i l’assassí ha fugit. Us detallem el recorregut fins a l’Estació de Sants que ha dut a terme per escapolir-se de la policia.

Amb el cotxe ja net, va enfilar per la Gran Via en direcció a la Plaça d’Espanya. Va girar per Entença per anar a buscar l’Avinguda Roma, i, en arribar a la plaça dels Països Catalans, va deixar el vehicle en un pàrquing i va entrar a l’estació de Sants decidit a fondre’s amb la resta de viatgers.

[…] Transformat en un altra persona, es va dirigir a la consigna i va deixar la motxilla en una taquilla abans de baixar al metro per agafar la línia 3.” ->pàgina 9-10

L’Estació de Sants, Barcelona-Sants si agafeu el tren o Sants Estació si agafeu el metro, és un intercanviador entre el ferrocarril i el metro.  Situada al barri de Sants, és la principal estació ferroviària de la ciutat on hi fan parada totes les línies de Rodalies de Catalunya i la majoria de trens de mitjana i llarga distància que circulen per Catalunya. L’estació es va construir com a estació terminal de la línjia Barcelona-Martorell-Vilafranca-Tarragona després de traslladar l’estació terminal del centre a la plaça de Catalunya fins al barri de Sants.

El principal accés a l’estació és la Plaça dels Països Catalans. Construïda sobre el pati de vies de l’estació (fet pel qual no té arbrat ni jardins), fou inaugurada el juny de 1983. És obra dels arquitectes Helio Piñón i Albert Vilaplana, i model prototípic de plaça dura en el moment que a Barcelona se’n començaven a fer, i va suscitar grans crítiques tot i la concessió d’un premi FAD el 1984.

Font del text i la imatge: Viquipèdia. Fotografia de Yearofthedragon i Sitacuisses.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.