Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, Gènere negre, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

#BCNegra2014 Itinerari literari Negres tempestes: Etapa 2

7 febrer 2014 Sense Comentaris

Ara que ja coneixem qui és la protagonista de la nostra història, hem de saber qui és el mort i on es troba el principal escenari del crim. A la Facultat d’Història de la Universitat de Barcelona es troba el cos d’un catedràtic que ha estat escanyat. Pertany a una família molt poderosa de la ciutat i ha desaparegut un manuscrit misteriós.

“La Facultat d’Història es trobava molt a prop del Museu d’Art Contemporani, a mig camí entre la Rambla de Canaletes i la popular Ronda de Sant Antoni, en un barri de carrerons antics que fins feia poc havien estat foscos i estrets, i que ara, després d’enderrocar alguns edificis i fer fora uns quants veïns, l’Ajuntament havia incorporat al monstruós parc temàtic en què s’havia convertit Barcelona d’ençà dels Jocs Olímpics..-> pàgina 51

El nou edifici de la Facultat de Geografia i Història de la Universitat de Barcelona va ser inaugurat oficialment l’any 2006, tot i que no va ser completament operatiu fins a principis del 2007.

Abans del trasllat, la facultat estava situada al Campus Sud de l’avinguda Diagonal on actualment s’estan habilitant aquests terrenys per ampliar el Parc Científic de Barcelona. El trasllat des de l’avinguda Diagonal al barri del Raval va possibilitat incorporar també la facultat de Filosofia.

Font del text i la imatge: Viquipèdia. Fotografia de Josep Renalias.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.