Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, Gènere negre, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

#BCNegra2014 Itinerari literari Negres tempestes: Etapa 0

31 gener 2014 Sense Comentaris

Amb motiu de la celebració de la BCNegra 2014 us proposem que seguiu amb nosaltres la lectura de la novel·la Negres tempestes, de Teresa Solana. L’autora, que participarà avui a una xerrada a la Llibreria Atzavara a les 19h30, acaba de publicar una segona novel·la protagonitzada per la sotsinspectora Norma Forrester.

Negres tempestes, guanyadora de la tercera edició del premi Crims de Tinta, és un relat vibrant, divertit i llegidor. Una novel·la policíaca de tall clàssic, protagonitzada per una sotsinspectora dels Mossos d’Esquadra, que investiga l’assassinat d’un catedràtic d’història i que està envoltada d’una família peculiar.

La novel·la, ambientada a la Barcelona actual, planta les arrels en els anys trenta, evoca els anys de la Guerra Civil i la postguerra i, en un joc de miralls, es pregunta què n’ha quedat avui de l’idealisme dels vells combatents de la República. Amb Negres tempestes, Teresa Solana ha volgut fer un homenatge al periodisme d’investigació i també als afusellats al Camp de la Bota.

Nascuda a Barcelona, Teresa Solana, és llicenciada en filosofia per la Universitat de Barcelona, on també va cursar estudis de filologia clàssica. La seva activitat professional s’ha centrat en el camp de la traducció literària. Tradueix del francès i de l’anglès, s’ha especialitzat en la traducció de textos filosòfics i literaris i ha dirigit la Casa del Traductor de Tarazona (Saragossa). És autora de les novel·les Un crim imperfecte, Drecera al paradís i L’hora zen: un crim refinat i del recull de contes Set casos de sang i fetge i una història d’amor. La seva obra s’ha traduït al castellà, l’alemany, el francès, l’anglès, l’italià i el romanès.

L’itinerari literari que hem creat a partir de la lectura de Negres tempestes tindrà un esquema semblant als populars jocs de taula sobre detectius i assassinats: primer us presentarem els protagonistes, després l’escenari del crim i tancarem la ruta amb els testimonis. Esperem que en gaudiu!

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.