Inici » Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Novetat, Poesia

SUMMA: l’arxiu d’Habitual Video Team

23 gener 2014 Sense Comentaris

Sala Sidecar, 21 de maig de 1996: Lydia Lunch interpreta “Orwell’s Memory Hole” acompanyada del trompetista Mark Cunningham. Club Communiqué, el març del 93: Enric Casasses amb prou feines respira recitant “Sextina”.

Aquestes i altres actuacions tenen en comú que molts no hi vam poder ser, però hem pogut veure-les gràcies a SUMMA, l’arxiu videogràfic d’Habitual Video Team (Josep M. Jordana i Lis Costa).

 

Avui ens fem ressò d’aquest  recurs que hem conegut recentment i volem compartir amb vosaltres. SUMMA ofereix l’accés lliure i gratuït a més de mil enregistraments fets per l’associació Habitual Video Team des de principis dels anys noranta fins a l’actualitat.

L’arxiu no inclou únicament poesia: al costat de noms com els de Lydia Lunch,  Dolors Miquel, Joan Brossa, Enric Casasses, Miriam Reyes o Accidents Polipoètics, també hi trobareu vídeos d’actuacions musicals, dansa o arts visuals.

La major part dels enregistraments es va fer a sales barcelonines: KGB, Heliogàbal, Zeleste, Teatreneu… Ens trobem davant un arxiu valuosíssim en tant que documenta bona part de l’escena alternativa musical i poètica de la Barcelona dels 90.

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.