Inici » Biblioteca Montbau - Albert Pérez Baró, Destacat, General, Gènere negre, Novetat

La Biblioteca Montbau – Albert Pérez Baró recomana “Barcelona negra”

15 gener 2014 Sense Comentaris

En aquesta antologia la ciutat de Barcelona esdevé la protagonista indiscutible. Però lluny de la seva vessant més amable, correcta i turística, els catorze autors i autores que donen vida a aquests relats, ofereixen al confiat lector o lectora el costat més fosc de la ciutat.

Unes històries que beuen del passat però també de l’actualitat i on trobem referències tan dispars com la immigració, el nacionalisme català o el tràfic de drogues. Barcelona negra ens apropa a 14 barris de la ciutat, des dels més turístics com El Born o el barri Gòtic fins als més perifèrics  com Nou Barris o El Carmel. I com un calidoscopi, el pas dels capítols ens ofereixen diferents punts de vista: històrics, imaginatius o realistes amb pinzellades sexuals, criminals i fantàstiques.

Seria possible que fóssim turistes en la nostra pròpia ciutat? Deixem a criteri del lector decidir si la realitat supera aquesta ficció o és la ficció qui supera la seva realitat.

Els culpables d’aquest atreviment literari els trobareu entre més destacats del gènere negre: Raul Argemí, David Barba, Lolita Bosch, Antonia Cortijos, Cristina Fallarás, Isabel Franc, Francisco González Ledesma, Andreu Martín, Valerie Miles, Imma Monsó, Santiago Roncagliolo, Jordi Sierra i Fabra, Teresa Solana i Eric Taylor-Aragón.

L’antologia és el primer títol d’una nova col·lecció d’antologies de gènere negre on cada volum estarà dedicat a una de les ciutats més conegudes del món.

Una curiositat: una de les biblioteques que forma part d’aquest bloc apareix a un dels relats …

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.