Inici » Ateneu Barcelonès, Autor del mes, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

Autor del mes: Isidre Grau

18 gener 2014 Sense Comentaris

Isidre Grau és una escriptor barceloní de llarga trajectòria. Durant molts anys ha alternat l’enginyeria química amb la literatura. També és professor de tècniques literàries a l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès.

Ha publicat assaig literari, narracions i novel·les. Del 1986 al 2006 va completar un ambiciós cicle literari, que gira a l’entorn d’una mateixa família, compost per les següents novel·les: Els colors de l’aigua (premi Sant Jordi 1985), La nit vermella, El balancí negre (premi Ciutat de Palma 2000), Groc d’Índia i El punt blanc de l’horitzó. Ha escrit també algunes novel·les fora d’aquest cicle, a més de llibres de narracions, d’assaig i de literatura juvenil. Ocasionalment va formar part del col·lectiu Ofèlia Dracs. Col·labora regularment al diari El Punt/Avui

Obra

Narrativa breu

 • Alens d’amor i de recança.
 • L’esperit de Campbòrdiol.
 • Del temps del joc al joc del temps.
 • Dansa a la ciutat vi(r)olada.
 • Rellotges fora de punt.
 • En última instància.
 • Contes coordinats (col·lectiu).

Novel·la

Assaig

Infantil i juvenil

Ofèlia Dracs

 • 1981 Lovecraft, Lovecraft!
 • 1983 Negra i consentida.
 • 1985 Essa efa.
 • 1985 Boccato di cardinali.
 • 1994 Misteri de reina.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.