Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Poesia

Club de lectura de poesia…Carles Riba

14 gener 2014 Sense Comentaris

Avui dimarts a les 19h encetem la primera sessió de l’any 2014 del Club de lectura de poesia a la biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda.

Comentarem el llibre  Elegies de Bierville  (1943) del barceloní Carles Riba, (1893-1959), poeta, narrador, crític literari, traductor, acadèmic i  autor fonamental de la literatura catalana del segle XX.

Al final del gener del 1939, quan ja era imminent l’entrada de les tropes franquistes a Barcelona, Carles Riba i la seva família van emprendre el camí de l’exili a França. A la localitat de  Bierville, on s’instalà un temps, va donar la  forma definitiva a les elegies escrites entre 1939 i 1942. Al 1943 tornaria a Catalunya després de quatre anys d’exili a França, en condicions extremament precàries, fugint d’una guerra civil primer i d’una guerra mundial després, i aquesta experiència és a la base de les Elegies de Bierville, tal com ho afirmava ell mateix en el prefaci a la segona edició (1949): “A l’emigració, en efecte, i dins el sentiment de l’exili, prengueren forma aquestes elegies.”

Podeu consultar la fitxa que hem preparat per a saber-ne mes.

Bona lectura!

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.