Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…Serena

10 març 2014 Sense Comentaris

Serena/Dolors Garcia i Cornellà. Barcelona: Cruïlla, 2012

Dolors Garcia i Cornellà va néixer a Girona el 1956. Es va llicenciar en psicologia i es dedica a la literatura des de 1985, quan va guanyar el premi Just Manuel Casero amb l’obra Albert. Actualment compta amb una cinquantena de llibre publicats i ha guanyat setze premis literaris. Serena va ser escrit el 2012 i és un dels seus darrers llibres.

La família de Serena acudeix el dia de la Candelera de 1428 a un ofici religiòs a l’església de Santa Maria del Mar quan de sobte la ciutat pateix un terratremol. Així, Serena es troba amb un panorama desalentador ja que Brígida, la seva mare, està embaraçada i es troba molt malalta i Blanca, la seva germana gran, ha desaparegut i ella ha de cuidar de les seves germanes petites. Com que el seu pare ja estava segrestat pels pirates, Serena als seus 14 anys serà qui, amb l’ajut de la llevadora Gelvira haurà de tirar endavant amb la seva família.

En definitiva, es tracta d’una novel•la juvenil i històrica, l’argument de la qual es desenvolupa a la Barcelona del segle XV, principalment al que avui és el barri Gótic, amb una jove protagonista que farà front a les adversitats per defensar la seva família.

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.