Inici » Arxiu Audiovisual, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, General, Novetat, Poesia

Joaquín Marco a l’Arxiu Audiovisual De Pensament, Paraula i Obra

7 gener 2014 Sense Comentaris

Continuem amb la publicació de l’Arxiu Audiovisual De Pensament, Paraula i Obra tot recordant la visita de Joaquín Marco (Barcelona, 1935), que va compartir amb nosaltres els seus poemes el 22 de març de 2012, acompanyat de Jordi Virallonga.

Joaquín Marco és molt conegut per la seva activitat acadèmica. Llicenciat i doctorat en Filologia Romànica per la Universitat de Barcelona, ha impartit cursos i conferències a diverses universitats espanyoles, europees i dels Estats Units. Actualment és catedràtic emèrit de la Universitat de Barcelona. Els seus camps d’estudi són la literatura espanyola i hispanoamericana modernes.

Tot i que se l’ha considerat aliè als corrents poètics, sovint se situa la seva poesia a cavall entre la generació dels poetes socials dels anys cinquanta i del grup dels anomenats “novísimos”. També va fundar i dirigir la col·lecció de poesia Ocnos.

A la biblioteca hi trobareu una bona mostra de la seva obra: Poesía secreta: 1961-2004 (Brugera, 2010), l’antologia Los virus de la memoria (Diputación de Granada, 1994), i el poemari El muro de Berlín (DVD, 2009). La seva poesia ha estat traduïda a diverses llengües, entre d’altres el francès, el portuguès, l’italià, el rus i l’anglès.

Us deixem amb un dels seus poemes. A l’Arxiu en podreu trobar més:

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.