Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, General, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca de l’Ateneu recomana…

28 desembre 2013 Sense Comentaris

Quan vaig deixar de ser natura lleugera

d’Anna Altisén

Barcelona : Empúries, 2013. Demaneu la reserva d’aquest document

SINOPSI. «El que de veritat em fascina, però, és el fet d’imaginar la meva vida com el curs del riu Níger; una vida en certa mesura suïcida, que desafia sovint les lleis de la lògica i el sentit comú. I somniar en el dia que, inevitablement, farà un gir dràstic, el dia en què la corba, la boucle, s’obrirà i deixaré d’anar cap al desert de la bogeria per endinsar-me a l’oasi de la raó, del seny i, amb sort, de l’equilibri. Jo, com el Níger, també vull claudicar davant les lleis dels homes, i vull pensar que aquests anys de malaltia han estat com l’efímera resistència del curs del teu riu, una simple concessió als capricis del cartògraf».

Quan vaig deixar de ser natura lleugera és un llibre que sorprendrà el lector tant per la valentia de la temàtica que s’hi revela com per la intensitat amb què l’autora hi exposa el jo narratiu i s’enfronta als riscos del despullament literari. El lector queda atrapat immediatament en un doble viatge sense condicions: el de la malaltia i el de l’amor. L’autora escriu des de la malaltia, no per embellir-la ni per defugir el que és indefugible, sinó per salvar les restes d’aquella que era en aquella que és; per abocar-se al vertigen del jo ferit fins a fer-ne una supervivència. També imperiosa és la necessitat del viatge amorós que agita el relat i el fa únic en les nostres lletres: com si l’amor fos una geografia en què les fronteres es desdibuixen i en què la malaltia finalment remet

Anna Altisén Caparrós (Barcelona, 1973) estudia Periodisme a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i a la University of California, San Diego (UCSD). Cursa la branca d’especialització en Cultura perquè li agrada la literatura. Als inicis publica reportatges a revistes i a diversos diaris universitaris. Més endavant treballa al departament de producció de diferents cadenes de televisió (NBC, Barcelona TV, Diagonal TV). Però no és fins que li diagnostiquen una malaltia mental crònica que troba el camí cap a l’escriptura literària. Exerceix la docència de l’anglès i s’introdueix en la redacció d’informes de lectura de llibres en aquesta llengua a l’Editorial Planeta. Durant quatre anys ha estat alumna de l’Escola d’Escriptura de l’Ateneu Barcelonès, on ha escrit la seva primera obra, Quan vaig deixar de ser natura lleugera (Finalista del Premi Just M. Casero 2012).

més informació: http://www.diaridegirona.cat/cultura/2013/07/21/empuries-publica-lautobiografia-danna-altisen/627168.html

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.