Inici » Autor del mes, Biblioteca Montbau - Albert Pérez Baró, Destacat, General, Gènere negre, Novetat

Autor del mes: Andrea Camilleri guanya el IX Premi Carvalho

18 desembre 2013 Sense Comentaris

El premi Pepe Carvalho és un reconeixement especial a autors nacionals i internacionals de prestigi i trajectòria reconeguda en l’àmbit de la novel•la negra. Aquest premi s’atorga en homenatge a la memòria de l’escriptor Manuel Vázquez Montalbán i al seu cèlebre detectiu Pepe Carvalho. El fenomen Carvalho va contribuir enormement al ressorgiment, durant els anys setanta, de la novel•la negra i es va convertir en una part significativa de l’educació sentimental de diverses generacions de lectors. El personatge de Vázquez Montalbán també va potenciar la ciutat de Barcelona com a pionera en la renovació del gènere.

A la llista de premiats figuren: Maj Sjöwall, Petros Markaris, Andreu Martín, Ian Rankin, Michael Connelly, P.D. James, Henning Mankell i Francisco González Ledesma.

Ahir es va saber que l’escriptor Andrea Camilleri  és el guanyador del IX Premi Pepe Carvalho. L’autor rebrà el guardó el dia 6 de febrer a les 19.00 hores al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona en el marc de la propera edició de BCNegra, que tindrà lloc entre el 30 de gener i el 8 de febrer de 2014.

Pel jurat, format per Jordi Canal, Andreu Martín, Rosa Mora, Sergio Vila-Sanjuán i Paco Camarasa, “Andrea Camilleri és avui un dels genuïns representants de la novel•la negra mediterrània”.

Premi merescut, que aquest any justament és un gran homenatge rebrà’l, en tan que  es celebra el 10è aniversari de la mort de Vázquez Montalbán. Molts dels amants del gènere negre ja ho sabran: el nom del personatge més conegut d’aquest escriptor sicilià, el comissari Salvo Montalbano, és un homenatge a Vázquez Montalbán, creador del detectiu Pepe Carvalho. Podríem dir que Salvo Montalbano és el protagonista d’una de les sagues negrocriminals més llegides actualment.

Andrea Camilleri va néixer a Sicília en 1925 i això queda molt reflectit en la seva producció literària. El comissari  Salvo Montalbano, treballa a un poble imaginari de Sicília i com el personatge de Pepe Carvalho, també li agrada molt menjar.

Ara és una molt bona oportunitat per posar-vos al dia si no heu llegit mai cap llibre de Andrea Camilleri, tot i que creiem que això és difícil, tenint en compte que és potser l’escriptor més popular d’Itàlia i un dels autors més llegits d’Europa.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.