Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Via Laietana a la literatura

13 gener 2014 Sense Comentaris

Des de la Biblioteca del Carmel us hem preparat una guia de lectura amb una selecció de novel·les que tenen la famosa Via Laietana de Barcelona com a escenari, principal o secundari.

Va ser el 10 de març de 1908 quan el Rei Alfons XIII, el president del Gobierno Antonio Maura i l’Alcalde de Barcelona Domènec Sanllehy van assistir a l’inici de les obres que havien d’obrir la nova via.
L’obra va ser faraònica i les expropiacions que havien de fer-la possible van anar a poc a poc. Es volia unir el port amb el centre de l’Eixample i per això es requeria la demolició de 270 cases en 5 anys.

La misma Via Layetana, con su suave declive desde la plaza de Urquinaona, donde el cielo se deslustraba con el color rojo de la luz artificial, hasta el gran edificio de Correos y el puerto, bañados en sombras, argentados por la luz estelar sobre las llamas blancas de los faroles, aumentaban mi perplejidad.

Paràgraf extret de la novel·la Nada, de Carmen Laforet.

Esperem que gaudiu molt d’aquestes lectures!

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.