Inici » Ateneu Barcelonès, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca de l’Ateneu recomana…

21 desembre 2013 Sense Comentaris

Coses que et passen a Barcelona quan tens 30 anys

de Llúcia Ramis

Barcelona : Columna, 2008.  Demaneu la reserva d’aquest document

SINOPSI. La protagonista del llibre, ens explica com se sent el dia 23 d’abril, el dia que fa 30 anys, quan es desperta amb un desconegut i pensa que no té edat per fer aquestes coses. Treballa com a periodista en un diari de Barcelona. Quan entén que en sis mesos es quedarà sense feina, s’assabenta que, a sobre, li apujaran el lloguer del pis. Per acabar-ho de rematar, ha trobat per casualitat la carta que un anglès envia a una catalana, i en la qual li demana que es casi amb ell. “Em sento com una musa en excedència, ja no sóc una jove promesa ni tinc un càrrec reconegut. Ni apunto enlloc ni he assolit res. Una idea per a un quadre que no acaba de definir-se. Una incògnita.”

A partir d’aquí ens parlarà dels seus pensaments, dels homes, de sexe, dels diners, de la seva professió, i el lector serà partícep de les decisions que prendrà, ens sentirem com un amic o amiga més. La novel·la transcorre a Barcelona, especialment als barris de l’Eixample, Gràcia i Raval. Ens parla dels bars de moda en aquella època, alguns encara existeixen.

Llucia Ramis i Laloux és una periodista i escriptora en llengua catalana, va debutar amb aquest llibre del qual parlem avui, però el 2010 va guanyar el premi Josep Pla amb la novel·la Egosurfing de Destino i l’Obra Cultural Balear (OCB) li va concedit el premi Bartomeu Rosselló-Pòrcel, que premia una persona o col·lectiu jove que hagi excel·lit en el camp de l’animació cultural, de la investigació (artística, humanística o científica) o de la creació.

*Altres llibres de l’autora:

Egosurfing. Barcelona : Destino, 2010.  Demaneu la reserva d’aquest document

Tot allò que una tarda morí amb les bicicletes. Barcelona: Columna, 2013

*Reculls on ha participat:

Odio Barcelona. Barcelona : Melusina, 2008

No tendrás casa en tu puta vida. Barcelona : Melusina, 2009

Matar en Barcelona. Barcelona : Alpha Decay, 2009

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.