Inici » Arxiu Audiovisual, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Poesia

Vinyet Panyella a l’Arxiu Audiovisual De Pensament, Paraula i Obra

17 desembre 2013 Sense Comentaris

Seguim amb la publicació de l’Arxiu Audiovisual De Pensament, Paraula i Obra, i aquesta setmana ho fem recordant els versos de Vinyet Panyella (Sitges, 1954), que ens va visitar el 19 d’abril de l’any passat, acompanyada d’Eduard Sanahuja.

Vinyet Panyella

Llicenciada en filologia catalana per la Universitat de Barcelona i diplomada en biblioteconomia, Vinyet Panyella es dedica preferentment a la poesia, l’assaig i els estudis sobre art, literatura i història cultural dels segles XIX i XX.

Ha publicat diverses obres sobre el Modernisme, el Noucentisme, les Avantguardes i literatura contemporània. A part de treballar a l’Arxiu Històric de Sitges, a l’Arxiu i Biblioteca del Parlament de Catalunya, i a la Biblioteca de Catalunya també ha estat comissària de diverses exposicions d’art i literatura.

És autora d’una desena de llibres de poesia, entre els quals hi trobem Memorial de platges (1993), Jardí d’ambre (1998), París-Viena (2002), i Dins del cercle d’Orfeu (2004). La seva obra ha estat traduïda al castellà, portuguès, anglès, croata, maltès, neerlandès, rus i letó.

Gaudiu la seva poesia tal i com ho vam fer nosaltres amb la seva visita.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.