Inici » Arxiu Audiovisual, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, Novetat, Poesia

José Corredor-Matheos a l’Arxiu Audiovisual De Pensament, Paraula i Obra

5 desembre 2013 Sense Comentaris

Continuem amb la publicació de l’Arxiu Audiovisual De Pensament, Paraula i Obra, i aquest cop ho fem amb una tria dels poemes que José Corredor-Matheos (Alcàzar de San Juan, Ciudad Real, 1929) va recitar a la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda el 24 de maig de  l’any passat, acompanyat de Jordi Virallonga.

José Corredor-Matheos

José Corredor-Matheos viu a Barcelona des de 1936. La seva trajectòria poètica comença el 1953 amb el llibre Ocasiones para amarte. Els seus poemes han obtingut prestigiosos premis, com el Premio Boscán de Poesía (1961), el Premio Nacional de Poesía (2005) per El don de la ignorancia o el Premi Ciutat de Barcelona per Un pez que va por el jardín. Podeu trobar la seva poesia reunida a Desolación y vuelo (Tusquets, 2011)

A banda de poeta reconegut, és autor de diversos llibres sobre art contemporani, arquitectura i disseny. Va rebre el Premi d’Arts Plàstiques de la Generalitat de Catalunya en 1993 i la Creu de Sant Jordi el 1988. El 1984 també obtingué el Premio Nacional de Traducción per la seva antologia bilingüe Poesía catalana contemporánea (1983), reeditada el 2001 amb el títol d’Antología esencial de la poesía catalana contemporánea.

Gaudiu la seva poesia tal i com ho vam fer nosaltres amb la seva visita.

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.