Inici » Barcelona Cinema, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novetat

Barcelona cinema… ELS NENS SALVATGES (Patricia Ferreira, 2012)

30 novembre 2013 Sense Comentaris

Pel·lícula estrenada al maig de 2012 i que va ser guardonada com a millor pel·lícula al festival de cinema espanyol de Màlaga 2012, així com nominacions a millor directora per a Patrícia Ferreira al festival de Montréal, i diversos premis per als actors Àlex Monner, Marina Comas i Aina Clotet.

Els protagonistes són tres amics d’uns catorze anys que van al mateix institut:  l’Oki (Marina Comas), l’Àlex (Àlex Monner) i el Gabi (Albert Baró). Cadascun viu una situació familiar i escolar que els porta a sentir la pressió i la incomunicació amb el seu entorn, l’únic espai on les relacions seran sinceres i on se sentiran lliures és en la seva amistat.

Tot i que l’acció representa que es desenvolupa a Barcelona, el rodatge es va fer en diverses localitzacions de Barcelona i de Sevilla. En els crèdits de la pel·lícula hi apareixen diversos instituts, entre els quals l’IES Ferran Tallada del nostre barri El Carmel. Hi apareix el pont de Mühlberg que porta al Turó de la Rovira.

Un altre escenari de la pel·lícula és el tram final del Parc Fluvial del Besòs amb les tres Xemeneies de la Central Tèrmica del Besòs (actualment en procés de desmantellant, encara que per decisió veïnal quedaran les tres xemeneies). El conjunt dels dos ponts metàl·lics que s’endinsen al mar i el que queda de la central formen un paisatge que el cinema ha aprofitat per crear un món irreal i atemporal. La imatge en un contrapicat dels tres joves dempeus a la platja cadascú amb la silueta d’una xemeneia al darrera, s’ha utilitzat com a fotografia promocional del film.

La pel·lícula ha suscitat molt d’interès per diversos factors: el tema de l’adolescència i posant de manifest la problemàtica relació amb pares i professors, també el reconeixement d’uns actors que estan sorgint amb gran força i que aconsegueixen actuacions molt naturals així com l’originalitat del muntatge (en què es manté la intriga dels fets sobre la reconstrucció d’uns relats des dels diversos punts de vista dels protagonistes).

Bibliografia

Bloc de la pel·lícula

Els Nens salvatges [DVD] una pel·lícula de Patricia Ferreira

Osácar, Eugeni. Barcelona, una ciutat de pel·lícula. Barcelona : Diëresi : Ajuntament de Barcelona, 2013

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.