Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

Dies de porno i kleenex: Etapa 4

23 desembre 2013 Sense Comentaris

Continuem baixant i ens trobem amb un equipament municipal pensat en els joves: el Boca Nord. Allà comença la novel·la i és un dels llocs que Benja vol utilitzar per conèixer noies.

“La vida és tan bona com cabrona!  Els darrers acords de Highway Star s’allarguen de forma deliciosament gratuïta. Dins el buc d’assaig és el moment de la bogeria col·lectiva: baix i guitarra marcant i repetint riffs, el bateria colpejant el màxim nombre de tambors a la màxima velocitat, les dues cantants arrossegant rabiosament les vocals, i el públic cridant i aplaudint i udolant. Per un moment tots ens sentim estrelles en un multitudinadi concert. No som al Madison Square Garden sinó en un buc d’assaig al BocaNord, dotze persones en vint metres quadrats sense ventilació i plens de fum. I la tornada a la realitat amb el desmuntatge d’amplis i l’enrotllament de cables. Jo, com a públic, m’escapo del curro.” -> pàg. 9

“Un cop tot recollit, pujo amb el Quim cap al bar del centre. Saludem els argentins darrere de la barra, els nostres dealers alcohòlics. Engolim la primera birra en silenci. Escombrem la zona en travelling, hi ha un parell d’ordinadors engegats amb gent jugant, taules amb converses i gots de plàstic i gerres grans de cervesa ja només amb restes d’escuma, finestrals amagant el fosc mòn de fora i un escenari anarquista on ara mateix estan intentant combinar els sons d’un calaix i una guitarra elèctrica. Sortim a fora un moment.” -> pàg. 9

“Tinc una Contax, antiga però funcional, a la mà, i un argentí al davant que ens condueix pel mòn de la profunditat de camp. El problema és el grup d’alumnes, som set, només hi ha una noia, el seu novio és un dels altres sis. Jo aquí  volia conèixer noies i fer-lis fotos, artístiques o no, despullades o en pilotes. Això sembla fumut. Simulo una trucada al mòbil per escapar-me. Les classes es fan als soterranis del BocaNord així que pujo al bar. Encara està molt tranquil, em demano una birra i començo a pensar en el pla B. Merda!Sabia que necessitava un pla B.” -> pàg. 54

ESPAI JOVE BOCA NORD

Les antigues oficines de l’empresa constructora del túnel de la Rovira, situades a la boca nord del túnel, van ser reconvertides  l’any 1999 en un centre per a joves, al costat del qual s’alça també el Centre Esportiu Municipal El Carmel.

L’Espai Jove Boca Nord és un equipament juvenil i públic del Districte d’ Horta-Guinardó que té la voluntat de donar resposta a les necessitats, inquietuts i demandes dels joves.

Es tracta d’un espai de 2.300 metres quadrats dels joves i pels joves. És un model d’equipament que disposa de recursos per oferir espais i programacions altament singularitzades.

La programació és diversa i oberta a tot tipus d’activitats i propostes, prevalent les més emergents i donant cabuda a aquelles que, pel fet d’estar proposades pels joves tenen dificultats per trobar altres espais dins de la ciutat.

L’Espai Jove Boca Nord desenvolupa un munt d’activitats i de disciplines en àmbits molt diferents. Així, s’ha treballat molt per adaptar els diferents espais a les necessitats que tenien les associacions juvenils i els grups de joves del districte.

L’actuació integral de l’equipament cobreix els següents àmbits: suport a les iniciatives dels grups juvenils, foment de la participació del teixit associatiu recolzant l’associacionisme juvenil al districte, programació cultural estable, suport a la creació jove amb espais i recursos especialitzats i espais relacionals d’aprenentatge, lleure i creació d’ampli espectre adequats als interessos dels joves.

Fonts: – www.bocanord.cat

El Carmel 30 anys de progrés: un barri de gent lluitadora. Rafael Pradas.Ajuntament de Barcelona: Agència de Promoció del Carmel i entorns. 2010

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.