Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Etapes, Itineraris literaris, Novel·la barcelonina, Novetat

Dies de porno i kleenex: Etapa 3

20 desembre 2013 Un Comentari

Una mica més abaix del restaurant Delicies trobem la biblioteca El Carmel-Juan Marsé, lloc que la Vane descobreix al Alex.

” -Encara trigaran, què fem? -Si vols t’ensenyo una mica el barri, però t’aviso que està ple de pujades i baixades. -Cremarem els xurros. I em porta cap a baix, sembla que completament a l’atzar, fins que entra enuna mena de garatge que en realitat dóna a una enorme terrassa de fusta. -Què et sembla? -Impressionant, què és? -La terrassa de la biblioteca del barri. -Tot això és una biblioteca? -Sí, tenen una terrassa fantàstica. -I les vistes! Tot aquest barri té unes vistes genials! -Algun avantatge havia de tenir viure enfilat a la muntanya.” pàg. 81-82

(c) Fotografia de Jordi Casañas

BIBLIOTECA EL CARMEL-JUAN MARSÉ

El dia 11 d’octubre de 2003 es va inaugurar la primera biblioteca del barri del Carmel, en un edifici de nova construcció dissenyat pels arquitectes Calbet – Elias – Gruartmoner, després d’anys de reivindicació veïnal. La biblioteca va pal·liar la manca d’espais de lectura pública, mancança que durant anys es va resoldre amb la Sala de Lectura José M. Valverde del Centre Cívic Carmel.

L’edifici de la biblioteca ocupa més de 2.400 metres quadrats i es divideix en 5 plantes. Llibres a banda, la biblioteca gaudeix d’unes vistes inmillorables sobre la ciutat.

La biblioteca rep el nom de Juan Marsé com a homenatge a l’autor que ha situat gran part de les seves novel·les al districte d’Horta-Guinardó i, en concret, al barri del Carmel. Va ser el primer escriptor a posar el barri del Carmel al seu “mapa literari” particular, i va fer que personatges inoblidables, com ara el “Pijoaparte”, donessin al barri una carta de presentació al món.

Per aquesta raó, la biblioteca s’ha especialitzat en un important fons de novel·la i narrativa del segle XX i contemporània ambientada a Barcelona.

Fonts: www.bcn.cat/elcarmel

One Comment »

  • Ruta DPK: Etapa 3 | Cesc Llaverias said:

    […] DPK: Etapa 3 Posted on 20 diciembre, 2013 by Cesc Tercerta etapa, res millor que passejar una mica per fer temps abans del Delicias o després, per fer baixar les […]

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.