Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Còmic, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La Biblioteca el Carmel – Juan Marsé recomana: Kung Fu Kiyo

3 març 2014 Sense Comentaris

Kárate a muerte en Les Corts
Kárate a muerte en Les Corts II

Rasputín, el Zar del Raval
Rasputín, el Zar del Raval II
Rasputín, el Zar del Raval III

El còmic ambientat a Barcelona no es limita a la postal o a la nostalgia, també hi ha espai per al còmic més descardament de gènere. És el cas de Kung Fu Kiyo, té els mateixos ingredients que les típiques pel·lis d’arts marcials però no cal d’anar ni al llunyà orient ni al glamourós Hollywood. N’hi ha prou amb l’extrarradi barceloní, amb els seus joves i les seves històries i els seus estudis. Tenim al Kevin (que a la samarreta duu escrit “Es la hora de las yoyas”), el Xavi i l’Andrea, tenen en comú la seva afició per les arts marcials i que es mouen en ambients de vegades coincidents, els instituts, els gimnassos, les discoteques d’extrarradi, de les que posen autobusos per dur-hi la gent.
Nanos d’institut, extrarradi, lluita i aventures dibuixades a l’estil manga, això és Kung Fu Kiyo, una sèrie publicada primer per La Cúpula i després recuperada per Glénat (ara Editores de Tebeos),obra de Man i Hernán Migoya, i que consta de dos arcs ben diferenciats.


El primer d’aquests es titula Karate a muerte en Les Corts. És la primera minisèrie de dos números, serveix per presentar els protagonistes i les seves circumstàncies i enfrontar-los en un torneig d’arts marcials (sí, com a Bola de Drac, però sense eternitzar-se ni repetir-se).
Després d’aquesta presentació va venir Rasputín, el zar del Raval, una història de caire més mafiós que els nois han de resoldre (com si fossin un grup de superherois) perquè la germana de la novia del Kevin està ficada en problemes (una excusa com una altra), aquesta sèrie va durar tres números (no queda clar si estava planificada així o és que les vendes no van acompanyar).
Després d’això, res més, tan Man com Migoya han fet més còmics però de moment no han volgut recuperar uns personatges (més enllà d’una reedició en un volum) i uns escenaris que potser podien donar una mica més de sí. Per comprovar-ho teniu aquesta sèrie.

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.