Inici » Activitats, Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, Destacat, General, Novetat, Poesia

Parlem amb… Salem Zenia

26 novembre 2013 Sense Comentaris

El proper dimecres 27 d’octubre, ens visitarà el poeta, novel·lista i periodista algerià Salem Zenia.

Salem Zenia

Militant de moviments que reivindiquen més autonomia per al poble berber, Salem Zenia viu refugiat a Barcelona. Es tracta del primer ‘escriptor acollit’ del PEN català, en el marc d’un projecte d’acollida que s’inicià el 2007.

Durant el segon seminari del Moviment Cultural Berber, el juny del 1989, Zenia va ser un dels principals redactors de l’informe de la comissió ‘Cultura i desenvolupament artístic’.

De 1990 al 1995 va treballar com a periodista en el setmanari regional Le pays/Tamurt, on s’ocupa, essencialment, de les pàgines en amazic. El 1998 va fundar el seu propi diari, Racines/Iz’uran, orientat sobretot a la promoció de la literatura berber, del qual continua sent el director. El diari es publica dos cops al mes i és bilingüe, amb alguns articles en francès i d’altres en amazic.

El 15 de juliol del 2005 va rebre a París un diploma d’honor, atorgat per l’associació Tamazgha, entitat de defensa i promoció de la llengua i la cultura berber, pel conjunt de la seva obra i per la seva aportació al desenvolupament i l’expansió de la literatura amazic.

L’activitat tindrà lloc a la Sala d’actes de la Biblioteca Guinardó-Mercè Rodoreda, a les 19h.

Us hi esperem!

 

JO I LA PARAULA

 

Aquell dia ens vam trobar,

Cor meu.

T’havies revestit d’esperança.

El camí era tan llarg

que m’havies dit: “soc la paraula

ben blanca i immaculada”.

El pensament s’enderia

en somnis d’un embogit

que no arriben a amagar

la misèria d’una vida.

Jo i la paraula naixem

i caminem enllaçats.

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.