Inici » Barcelona Cinema, Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novetat

Barcelona cinema… UNA PISTOLA EN CADA MANO (Cesc Gay, 2012)

28 octubre 2013 Sense Comentaris

El darrer film de Cesc Gay (Barcelona, 1967) és una pel·lícula generacional rodada a Barcelona que mostra un mosaic d’històries de personatges masculins en crisi d’identitat amb el seu contrapunt femení. El format és un conjunt de trobades casuals que acaben en converses de gran intensitat comunicativa en què, per un moment, semblen desmuntar-se ficcions i aparences; res és el que sembla en un principi i els papers arriben a subvertir-se . Els protagonistes són homes i dones urbanites de professions liberals en la quarentena  que pertanyen a la mateixa generació i context social que el director. La pel·lícula compta amb un gran repartiment: Leonardo Sbaraglia, Eduard Fernández, Javier Cámara, Clara Segura, Luis Tosar, Ricardo Darín, Eduardo Noriega, Candela Peña, Leonor Watling, Jordi Mollà, Alberto San Juan i Cayetana Guillén Cuervo, en duels interpretatius de gran nivell.

Diuen que Cesc Gay és el millor retratista de Barcelona sorgit en els darrers anys, i és que converteix la ciutat (com ja passava a En la ciudad) en un protagonista més del llargmetratge. Així, la situació de la festa d’una macro empresa on Eduardo Noriega vol apropar-se a una companya amb qui creu que podrà tenir una aventura (Candela Peña), passa a l’edifici de Mediapro en la zona del 22@, amb la torre Agbar de fons; l’escena del gran Eduard Fernández (ara de nou a cartellera com a protagonista absolut del molt recomanable film de Mariano Barroso Todas las mujeres) en què es troba amb Leonardo Sbaraglia sortint de la seva sessió de teràpia passa a un portal al Gòtic; també El Born, el Turó Park a Sant Gervasi, el Portal de l’Àngel i la Rambla de Catalunya, són testimonis d’aquestes trobades. Fins i tot hi trobem un recorregut en cotxe per la Gran Via en què Leonor Watling convida a fer el trajecte a Alberto San Juan i en el qual el protagonista inesperat és el Manual de Psicomagia de Jodorowsky.

 

Bibliografia:

Gay, Cesc (2012). Una pistola en cada mano [DVD]. Barcelona : Cameo, cop. 2013

Dalmau, R.; Galera, A. Ciudades de cine. Moià : Raima, cop. 2007

Alarcón, T. “Una pistola en cada mano. Duelos dialécticos y sentimentales” a Dirigido por… núm. 428, des. 2012.

 

 

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.