Inici » Activitats, Biblioteca Montbau - Albert Pérez Baró, Destacat, Gènere negre, Novetat

Aquest mes llegim a… Vázquez Montalbán

9 octubre 2013 Sense Comentaris

Aquest mes, no podia ser d’una altra manera, el tenim dedicat a Vázquez Montalbán en  el 10è aniversari de la seva mort. Aquest octubre al Club de lectura de gènere negre llegim de nou la novel•la La Soledad del Manager, on el famós Pepe Carvalho es passeja per una Barcelona en plena transició política, concretament la de l’any 77. Montalbán ens ofereix com sempre la seva visió crítica de la realitat del moment. I no li falta cap ingredient per considerar-se una molt bona novel•la del gènere negre, 100% recomanable. I per posar punt i final al nostre petit homenatge programem a finals de mes una passejada per la seva Barcelona, la que va inspirar la seva obra. La passejada serà guiada i comentada pel llibreter Paco Camarasa, conegut propietari de la llibreria Negra y Criminal i avançat lector i especialista del gènere (i també,  conductor del nostre club de lectura).
Deixant de banda a Vázquez Montalbán però no la critica social, tan present a les seves novel•les us proposem a més a més acompanyar-nos al novembre a dues xerrades que farem sobre novel•la negra. Una primera sessió anirà a càrrec de Sebastià Bennasar que s’encarregarà de la part més històrica, del  1841 al 1960 i una segona sessió “ambientada” en una època més moderna dels 70 a l’actualitat a càrrec d’Àlex Martín Escribà. Ells ja han fet algunes xerrades a la nostra biblioteca amb molt bon resultat, per això repetim. És la novel•la negra i policíaca avui una novel•la social? Què penseu?

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.