Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Còmic, Destacat

La Biblioteca El Carmel – Juan Marsé recomana Batman: Barcelona, el caballero del dragón

4 novembre 2013 Un Comentari

Els superherois americans són personatges urbans: Superman i Metropolis, Spider-man i New York, Batman i Gotham City… En els còmics més nostrats aquesta identificació no és tan clara, tot i que Mortadelo y Filemón i Superlópez es mouen en ciutats que recorden força a Barcelona. Havien dit Batman i Gotham City?
En principi sí, però si ets un multimilionari com Bruce Wayne viatjar no et representa cap problema, i si Bruce Wayne viatja també ho fa Batman!
Fa uns anys la companyia DC va publicar un còmic de Batman ambientat a Barcelona, per Sant Jordi… Treient la previsible “postal” estem davant d’un còmic més que entretingut, amb una història sense grans pretensions però narrada amb molt bon ritme i dibuixada amb un amor pel detall de l’aqrquitectura urbana molt destacable.
Les imatges de la lluita a l’Hospital de Sant Pau, o Batman en la seva moto per la Gran Via deixant enrere la cruïlla amb el passeig de Gràcia, o la base de Batman sota el MNAC… D’acord, és una mica forçat però si ens deixem endur veurem un dels grans entre nosaltres, en els nostres carrers, les nostres places, una mica com quan els barcelonins veien l’espectacle de Buffalo Bill: des dels cinemes a casa nostra.
Si us agraden les anécdotes aquí en va una. El dibuixant, l’argentí afincat a Barcelona Diego Olmos, va haver de “tornar” algunes pàgines de guió a Mark Waid, en un enfrontament entre un dels dolents i els mossos d’esquadra el guionista els feia treure l’arma i disparar com si això fos Amèrica, i li va haver de dir que aquí s’hi pensen una mica més.

One Comment »

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.