Inici » Biblioteca El Carmel-Juan Marsé, Destacat, Novel·la barcelonina, Novetat

La biblioteca El Carmel-Juan Marsé recomana…El sabor de la miel

7 octubre 2013 Sense Comentaris

El sabor de la miel/Manuel Laorden. Lleida: Milenio, 2003

Manuel Laorden va nèixer a Barcelona l’any 1966. Va estudiar dret i humanitats, i és cap comercial en una companyia de logística. Ha escrit varis contes com Las nuevas melodías, reconegut en el certamen “A quien corresponda” de Tamaulipas (Mèxic). El sabor de la miel és la seva primera novel•la.

Cayo Tulio i Minicio Natalis són dos amics pertanyents a famílies importants, que juntament amb Petroni, l’edil de les tropes,tracten d’influir a les autoritats de la ciutat per a que Barcino guanyi influència econòmica enfront altres ciutats de la provincia Tarraconensis. Denario és el cap dels esclaus de la casa i del camp i està enamorat de la filla de Cayo Tulio, Hedelia. Pandragora és la filla de Petroni i contreu matrimoni amb el guanyador dels jocs d’Olimpia, Salio Conubio. Tot es complica amb els atacs pirates que pateixen diverses localitats costaneres de la provincia Tarraconensis.

La novel•la transcorre al segle II durant el govern dels emperadors Trajà i Adrià quan Barcino és una colonia amb menys importància que Emporio i Tarraco. Les parts de Barcino que surten a la  novel•la són els carrers  Decumanus Maximus, Cardo Maximus i Intervalum, i el forum, mercat, el port i el temple d’August.

En definitiva, es tracta d’una novel•la història entretinguda, que ens parla de lluites de poder i de aspectes interessants de la vida quotidiana en la Barcino romana.

Deixa el teu comentari!

Afegeix el teu comentari, o bé afegeix links des del teu lloc web. També et pots subscriure als comentaris a partir de l'RSS.